Thursday, June 26, 2008

sonbahar/kış 08/09 reklam kampanyaları

Yaz aylarının sıcak günlerinin henüz üçte birini sonlandırmış, ekinoksu daha geçtiğimiz cumartesi yaşamış, ve hala kendimizi kızgın kumlardan serin sulara atan şanslı azınlığın içine dahil edememiş olsak da, modacılar hikayedeki karınca misali harıl harıl kışa hazırlık yapıyorlar. Reklam kampanyaları fırından çıkan sıcak ekmek gibi, moda dergilerinin önümüzdeki sayılarında birer birer sunulacak...

Bakalım kim ne yapmış?
Marc Jacobs:
Kendisi en sevdiğim tasarımcıların başında gelir. İki sezondur ilginç ve iddialı olduğu mutlak reklam kampanyalarıyla konuşuluyor. Kişisel fikrim: hayal kırıklığı...Kendisini alışveriş çantasından çıkaran Victoria Beckham garipliğinin etkisini daha yeni atmıştık, bu kadın koleksiyonunu sunan erkek model fikrini birkaç sezon ileri atamaz mıydı? Tahta vücutlu sıfır beden kadın modellerin etkisi ile nice genç kız açlık sınırında yaşıyor zaten, ama erkek modelle nasıl aşık atılacak?!




Dolce&Gabbana:

New York sokaklarını Dolce&Gabbana'nın gangsterleri doldurmuş gibi....



Valentino:

Günümüzün dinamik ve hızlı yaşam koşullarında şıklığından ve zerafetinden bir şey kaybetmeyen genç kadını giydirmeyi hedefleyen yeni Valentino tarzı, kampanyasına bu değişimi başarıyla taşımış.



Miu Miu:

Doksanların yıldızlarını özleyenlere...Bu sezon tanıdık yüzleri göreceğimiz bir yıl. İşte Vanessa Paradis'li Miu Miu...Vanessa Paradis'i neden bu kadar bol makyajlı, bol rujlu, plastik görüntüyle sunmayı tercih etmişler acaba?




Prada:

Ve işte Linda Evangelista'lı Prada...Belli ki rötuşlanan sadece Vanessa Paradis değil, 50'lilerin mutlu aile kartpostallarından fırlamış gibi duran Evangelista da bana pek doğal görünmedi.



Yves Saint Laurent:

Naomi...Bence markaya yakışmış, pullu pantolonu için aynı şeyi diyemesem de...

No comments: