Tuesday, July 29, 2008

ünlü olma sevdası

Patlayan flaşlar, adınızı haykıran kalabalıklar, hiç bir yerde rahat bırakmayan magazin basını güruhu...Ünlüler, artık halka malolmuş yaşam tarzlarından bıkmışçasına, asabiyetle otomobillerinin gazına basadursunlar, onları "izleyen"ler en azından bir gün bu hayatı tatmak adına para harcamaktan çekinmiyorlar. Bu talebin farkına varan gözüaçık girişimciler ise, şirketler kurarak insanların ünlü olma hayallerini kısa bir süreliğine de olsa yerine getiriyorlar.


New York'ta Methodizaz adlı bir şirket http://www.methodizaz.com/, şimdiye kadar sadece ünlülerin başına gelen paparazzilere yakalanma deneyimini, sıradan insanlara da yaşatıyor. Peşinize işinde profosyonel fotoğrafçıları takıyor ve sizin sokakta yürürken, alış veriş yaparken fotoğraflarınızın çekilmesini sağlıyor. Talep eden müşteri, şirkete önceden kendi fotoğraflarını gönderiyor, nerede nasıl, hangi şekilde fotoğraflanmak istediğini bildiriyor. Şirketin fotoğrafçısı da- tabii kim olduğu önceden belirtilmeyen kişi, müşteri farketmeden onun fotoğraflarını çekiyor. Bu aslında doğal pozların yakalanması ve "başkalarının gözünden nasıl görünüyorum?" sorusunun yanıtının bulunması açısından, faydalı bir aktivite olabilir. Ama bunun için saatine 300-400 $ vermek? Parası olana dokunmaz belki de....


"Yok, sadece fotoğrafımın çekilmesi beni tatmin etmez, işin dozunu artırmamız lazım." diyenler de var tabii...Austin, Los Angeles, New York City ve San Francisco'da hizmet veren Texas/Austin merkezli şirket, Celeb-4-a-day, paparazzilik görevinin hakkını veriyor. Starlık derecesine göre değişik paket programlar ve bu programlar dahilinde değişik hizmetler veriyor. Diyelim ki, egonuz " Ben star olmakla yetinirim." diyecek kadar alçak gönüllü, o zaman "Star" paketi alırsınız: 4 adet paparazzi olay anını görüntülemek için hazır ve nazır bir biçimde "Mystar" adlı dedikodu dergisine veri topluyor olacak. Tabii ki klasik paparazzi davranışları içinde...Sorular soracaklar, isminizi haykıracaklar, yani kısaca gerçek starların maruz kaldığı tüm deneyimleri yaşatacaklar.

Kendisini megastar gibi hissetmek isteyenler içinse "Megastar" paket hazırlanmış. 6 adet paparazzi, olay yerine limolu hizmet, 10 adet fotoğraf içeren CD, 2 saate kadar kişisel paparazzi servisi (gerçek starlar paparazzilerden kaçarken, insanlar neden 2 saat bir paparazzinin baskılarına maruz kalmak isterler, onu anlamış değilim), kişisel bodyguard. Ünlü olmak istiyorum diye bağrınan bir arkadaşınız varsa, bence mükemmel bir doğumgünü hediyesi:)) Sürpriz olursa daha tatlı olur, tabii bir şekilde doğumgünü çocuğunun süslü püslü olmasını sağlamak gerek. Sonuçta hiçbir megastar pijamalarıyla görüntülenmek istemez;) Fotoğraflara bakınca, aklımdan geçen soru şu oluyor: "Yahu insan bir anda ünlü olma psikolojisine girip, nasıl böyle triplere girebilir?!" Kimbilir belki de izleye izleye, bu davranışları bilinçaltına iyiden iyiye yerleştiriyoruz.

http://www.celeb4aday.com/home.html

2 comments:

.B. said...

Superr bir haber...ben senelerdir bir gün ünlü olacağına inananlardanım. Açıkcası doğum günümde bu paket programlarından biri bana uygulansa superr olur. Bir günlüğüne de olsa ünlü olmak nasıl bir şey denemek lazım:)) Belki fikrim değişir...

.O. said...

not edelim o zaman:)