Monday, August 18, 2008

bir olimpiyat efsanesi

Michael Phelps, 2008 Pekin Olimpiyatları'nda 8 altın madalya alarak tarihi bir rekora imza attı. Katıldığı her daldan altın madalyayla dönmenin yanı sıra, Pekin'de ayrıca 7 de rekor kırdı.

1972 Münih Olimpiyat Oyunları'nda 7 altın madalya ile 36 yıldır bu rekoru elinde tutan Mark Spitz'in başarısını Cumartesi yakalayan Phelps, Pazar günü adını olimpiyat günlüğüne 8 altın madalya ile yazdırdı. Amacının, ikinci bir Mark Spitz değil, ilk ve tek Michael Phelps olduğunu belirten 23 yaşındaki genç yüzücünün şu anda 14 Olimpiyat Altın madalyası bulunuyor. Bu ise Modern Olimpiyat Oyunları'nın 112 yıllık geçmişinde, oyunlara katılmış en çok altın madalyalı sporcunun 5 madalya fazlası demek.

Dünya Phelps'in olağan üstü performansını hayranlıkla izleye dursun, Visa Phelps'in 200 metre kelebeklemedeki başarısının hemen ardından, NBC'de yayınladığı bir reklamla bu başarıyı tebrik etti. Phelps daha önce iki ulusal Visa reklamında oynamıştı.

Ağustos 2008 Men's Journal dergisi de kapağını, süper yüzücü ile iyi arkadaşı Ryan Lochte'ye ayırmıştı. Hem iyi arkadaş, hem de birbirlerinin en büyük rakipleri olduklarını belirten sporcular, birbirlerinin itici güçleri gibiler...



No comments: