Tuesday, January 6, 2009

gossip girl şıklığı

Belki de Dünya'nın en şık giyinen öğrencilerinin biraraya gelmesiyle oluşmuş bir lise. Biraz ütopik bulabilirsiniz, ama fikrin arkasında büyük bir pazarlama dehasının yattığı çok açık. Herkes onlar gibi giyinmek istiyor, bu yüzden üzerindeki giysiler herkes tarafından dikkatle izleniyor, araştırılıyor ve çok konuşuluyor. Büyük moda dergileri onlar hakkında yazıp çiziyor. Stilleri bu ilgiyi hak etmiyor desek yalan olur. Sezon başından beri ülkemizde de büyük bir ilgiyle izlenen Gossip Girl'ün karelerinden Marie Clair İngiltere dergisinin seçtiklerini sizlerle paylaşalım dedim.

Serena formasını diz üstü çoraplar, kısa botlar, ve çok şık bir hırkayla tamamlamış. Benim zamanımda diye konuşmak istemezdim pek; ama ben lisedeyken büyük bir metazoriyle uygulanan diz üstü çorap kuralına ölesiye karşı çıkardık. Şimdiki liseliler ise tam tersi için savaş veriyor olabilirler mi?

Blair içinse işin sırrı renk kombinasyonlarında saklı. Ceketteki çizgilerle ve çantayla aynı renkteki çoraplar, işte ben burdayım demiyor mu? Anlaşılan bu ikisi için forma denilen kavram bizim sandığımızdan daha eğlenceli:)

Bana kalırsa dizideki en tarz sahibi karakter Blair. Henüz aşağıdaki bölümü izlemedik. Anlaşılan o ki, Manhattan'ın yüksek sosyetesi yaz aylarını geçirmek için Hampstons'a gidiyor. Yaz aylarında Blair'in meşhur renkli çoraplarının yerini retro giysileri almış gibi görünüyor.

Serena demek dar kesim pantolonlar ve olmazsa olmaz aksesuarlar demek. Casual tarzını mutlaka şık bir kolyeyle tamamlıyor.


Kızlar Metropolitan Müzesi'nde rengarenk giysileriyle poz vermişler. Gossip Girllerden biri olmak için olmazsa olmaz şart, mutlaka çeşit çeşit saç bantlarına sahip olmak. Demedi demeyin;) Ayrıca en son 5 yaşında giydiğiniz külotlu çoraplarınızı en şık stilettolarınızla giyinmeyi ihmal etmeyin. Toplum buna henüz hazır mı diye sorgularsanız, trend gelir ve geçer:)
Jenny Humphries dizide sosyal statü altında ezilen ergen bir genç kızı canlandırıyor. Üzerindeki giysiler diğerleri gibi ünlü modacıların etiketlerine sahip olmasa da, onun da diğerleri kadar stil sahibi olduğu aşikar. Tercih ettiği canlı renkler onu diğerlerinden farklı kılıyor (bakınız üstteki kare).
http://www.marieclaire.co.uk/

No comments: