Saturday, July 24, 2010

Geldimmmmm!!!

Bir hafta ne kadarda çabucak geçiverdi...herşeyiyle dopdolu bir tatil oldu benim için,arasıra sıcak hava yüzünden zor anlar yaşamama rağmen muhteşemdi. İlk durak olarak Münih'e gittik. Üç gece orda kaldık, daha önce de gittiğimiz için bu sefer görmediğimiz yerleri keşfetmeye çalıştık. En mutlu olduğum anlar Pinakothek der Moderne (Sanat Müzesi) ve Deutsches Museum(Alman Tarih Müzesi)'u gezdiğimiz anlardı. Tek kelime ile harikaydı. Münih'in son gününde günü birlik olarak Salzburg'a gittik. Açıkcası küçük bir şehir olduğundan dolayı bir gün yeter diye düşündük ama bir gece de orda kalınsa fena olmazmış. Özellikle Mozart'ın doğduğu eve yaptığımız gezi bizi çok etkiledi,çıkışta da bir tane Mozart Cd'si aldık:) Ertesi gün doğru Viyana'ya doğru yol aldık tam 8 saat sürdü. Caco için biraz yorucu oldu. Şehre iner inmez görsel bir şölen sizi bekliyor. İhtişamlı,şaşalı yapılar şehrin her yerinde mevcut. Beğenmesine beğendim ama bana çok ihtişamlı geldi,Salzburg'u tercih ederim...iki gece Viyana'da kaldık. İkinci günümüzde Mimarlık müzesine gittik, benim için çok güzel hediye niteliğinde oldu. Yeni taze mimar adayı olarak her bir karesini teker teker gezdim...bir çok fotoğraf çektik...Tatilimizin son durağı Dresden'de bir gece kaldık...şehir savaşın kalıntılarını hala daha taşıyor,yapılar yanmanın sonucu simsiyahdı. Her sene milyonlarca turiste ev sahipliği yapıyor. Burda da fotoğraflarımızı çektikten sonra evimize doğru yol aldık, 3 saat sonra evim evim güzel evimize varmıştık...ve tatil sayfası böylece kapandı.




İlk durak: Münih...



Deutsches Museum (Alman Tarih Müzesi): Yaklaşık olarak 3 saat gezebildik daha fazlasına devam etme isteğimize rağmen halimiz kalmamıştı. Tam bir gün gezilmesi gereken bir müze, tarihi süreç içerisinde hangi alanlarda Almanların neler yaptığına dair görsel bir şölen sunuyor bize. Sizler için bir kaç kare...




Pinakothek der Moderne (Sanat Müzesi): Benim her anını keyifle gezdiğim bir müze. Endüstriyel tasarımdan,resme ve mimariye dair herşey mevcut. Ne yazık ki mimari sergisi 22.07.2010 'da görücüye çıkacakmış, bu yüzdendir ki göremedim ve çoook üzüldüm!!!Ama olsun diğer gördüğümüz herşey tam anlamıyla mükemmeldi...bir sürü fotoğraf çektik Caco ile ama burda sadece birkaçını huzurlarınıza sunuyorum, isteyen olursa daha fazlasını mail olarak yollarım:)













İkinci durak: Salzburg...


Küçük ama her bir yeri çok sevimli bir şehir...burda yaşamak ister misin diye sorsalar hiç düşünmeden evet derim.





Mozart'ın doğduğu ev: Maalesef içinde fotoğraf çekmek yasaktı, biz de sadece dışını çekmek ile yetindik...

DSC_0494




Üçüncü durak: Viyana...


Viyana'nın ihtişamını görmekten ise gezdiğimiz mimarlık müzesi beni daha bir mutlu etti.










Mimarlık Müzesi:
Konu beni çok fazla ilgilendirince haddinden fazla fotoğraf çektik, ilgilenenler olursa mail yoluyla hepsini yollamaya çalışırım ama tam tamına 200'e yakın fotoğraf var:=)








Veee son durak: Dresden...



2 comments:

mgntwmn said...

türbişonlara bayıldım!

.B. said...

Daha o kadar orjinal, güzel tasarımlar vardı ki ağzım açık bunu da istiyorum şunu da diyerek gezindim,biraz da sahip olmadığım için sinirlendim hihihi