Wednesday, September 8, 2010

Sonbahar'da Makyaj Trendleri

Yaz aylarinin vermis oldugu enerjiyle yenilendik, tazelendik. Simdi bu tazeligi korumanin zamani. Makyaj tarzinizdaki ufacik bir degisiklik, gorunusunuze yenilik katacaktir. Womenshealth dergisinin onerilerine kulak verelim derim.

Siyah ya da Kahve Goz Kalemlerini Seviyorsaniz,
bir de lacivert ve murdum tonlarini deneyin:

Kalem surmedeki amac irisinizi abartmadan ortaya cikartmakmis. Bunun icin ust kirpiklerinizin dibine ince bir hat cizip, bu hatti firca ya da elinizle hafifce kirletin. Boylece hem daha yumusak hem de daha dumansi bir hava yaratmis olursunuz.

Ten rengi tonlarindaki farlari seviyorsaniz,
bir de isiltili altin tonlarini deneyin :

Eger her sabah eliniz far paletinizdeki en canli renklere gidip, sonra yeniden sade ve tenimsi renklere kayiyorsa, canlanmanizin zamani geldi. Parlak bir dore ya da haki tonu pastel ve dogal olmasina karsin, bir doku ve farklilik yaratir. Eger goz kapaklarinizin piril piril parlamasini istemiyorsaniz, hafifce kullanabilirsiniz. Parmaginizla tam goz kapaginizin ortasina biraz surunce gozlere boyut kazandirabilirsiniz.

Hala bronz ton istiyorsanuz,
kumral seftali tonunda krem allik deneyin:

Toz pembe yanaklar moda olmalarinin yani sira ayni zamanda sicakliklar dusmeye baslayinca daha dogal gorunurler. Krem allik ayni zamanda kis aylarinda cildinizi nemlendirir. Seftali tonu hem bronz ton gibi cilde parlak kazandirir, hem de kremsi doku sayesinde puruzleri orter. Ozellikle elmacik kemiklerinize kremi iyice yedirin.

Kirmizi ruj seviyorsaniz,
bordo lip stain deneyin:

Bordoyu kirmizinin canli ve genc kiz kardesi olarak dusunebilirsiniz. Kirmizi gibi bordo da bastan cikarici ve feminendir, ancak kirmizidan daha gizemlidir. Lip stain daha kalici olacagi icin oneriliyor.

2 comments:

.B. said...

MAC'in krem allıklarından kesinlikle alıyorum!!!

Olé said...

ben de ya, fikir cok hosume gitti :)