Thursday, October 21, 2010

Evde Manikur Taktikleri

En sevdiginiz giysinize giremiyor ve saciniz da modunuzu iyilestirmeye yanasmiyorsa, en iyisi dikkatinizi tirnaklara cevirmek. Iste Womenshealth Magazine'den bazi manikur taktikleri:


1. Tirnaklar parmaginizin ucuna gelecek kadar uzun tutulmali, o uzun sivri tirnaklarin gunu neyse ki coktan gecti. Ve tabii ki yuvarlak koseli duz kesim kullanin. Boylece daha modern bir tarz sahibi olacaksiniz.

2. Torpuyu cok sert secmeyin, tirnaklari zedeleyip soyulmasina yol acabiliyor.

3. Cogu manikurcu ojeden once su dolu bir kaba sokup yumusamasini saglar, buna izin vermeyin. Cunku yeni arastirmalara gore tirnaklar nemle birlikte genisleyip, kurudukca cekiyor. Bu durumda oje tirnakta duz ve temiz bir satih olarak yerlesemiyor.

4. Ten renginizle uyumlu bir renk secmeye ozen gosterin. Acik tenler lila ve kirmizi tonlariyla, bugday tenliler mavi ve metalik tonlarla, koyu tenler ise koyu kirmizi ve altin tonlariyla harika gider. Mercan tonlari ve griler her ten rengine uyum saglar.

5. Koyu renkleri cikarmak biraz zahmet ister. Iyi kalite pamugu tek yonde bastirarak ojenizi cikarmayi deneyin. Boylece geride pamuk tuycukleri kalmasini bir nebze engellemis olursunuz.

2 comments:

mgntwmn said...

3. maddeyle ilgili olarak kesinlikle sally hansen'ın şu http://www.sallyhansen.com.tr/products.asp?action=showProduct&productID=23&groupID=84 ürününü tavsiye ediyorum. ben beklemeyi sevmeyen bir insan olduğum için kullanıyordum ama meğer su iyi değilmiş.

Olé said...

ben de beklemeyi sevmeyen biriyim, bu urunu deneyecegim mutlaka ;)