Sunday, November 21, 2010

Ilham Kaynagi: 22.11.2010

H&M ve Lanvin askindan bu kadar bahsettikten sonra ilham kaynagimiz da H&M'in sosyal icerikli acik artirmasi oluverdi. Lanvin'in yaratici beyni Alber Elbaz'in 5 orjinal skecini de iceren acik artirmada, ayni zamanda bu isbirliginin tanitimi icin New York'ta duzenlenen defilede kullanilan giysiler de satisa cikarilmis. Gelirin tamami H&M ve Unicef'in "All for Children" adli projesine aktarilacak. Bu proje H&M'in Unicef'e yapacagi 4.5 milyon dolarlik bagisla yurutulecek 5 yillik bir proje. 2009'da baslayan projenin amaci, Guney Hindistan'in Tamil Nadu bolgesindeki pamuk uretim alanlarinda yasayan cocuklarin haklarini korumak. Hedef cocuk iscileri ait olduklari yerlere, okullara geri gondermek, saglik ve beslenme haklarina ulasabilmelerini saglamak.
"Dusuk iscilik maliyeti nedeniyle uretimininin onemli bir kismini Hindistan'da gerceklestiren H&M'in bu bagisini icten mi dusumeliyiz, yoksa timsahin gozyaslari olarak mi algilamaliyiz?" sorusu ister istemez aklimdan geciyor. Keske bir de oradaki ureticilerden hikayeyi dinleyebilseydik...

h&M_Lanvin_All_For_Children_Project

5 comments:

mgntwmn said...

samimi mi değil mi bilmem de, ben 4 gözle bekliyorum koleksiyonu.

Olé said...

gelmis olmasi lazim...20 Kasim degil miydi?

mgntwmn said...

öyleydi galiba. ancak gidip görme fırsatı bulamadım henüz.

Olé said...

20 Kasim Amerika'ymis, 23 Kasim Turkiye... Avrupa'daki magazalar gibi sabah 5'te siraya da girilmez Forum Istanbul'da, nasil olacak bakalim:)

Sandra G said...

Love that dress!

-Sandra.*

(www.cardinalmess.blogspot.com)