Wednesday, December 24, 2008

şarap severler için armağan önerileri

2009 kapıda. Yeni yıla büyük umutluklarla, büyük beklentilerle gireceğimiz aşikar...Her yıl olduğu gibi, bu yıl için de- belki eskisinden de fazla- iyi şeyler dilemek, iyi şeyler düşünmek gerek. Uzun zamandır ertelediğimiz düşlerimizi bu yıl gerçekleştirmemiz, uzak görünen bir hayale ulaşmamız, ya da en basitinden eski yılda yaşadığımız sıkıntılarımızdan kurtulmamız gibi mesela...Bir de yeni yıla girerken, sevdiklerimizi hatırlamamız gerek. İmkanlarımız el verdiği ölçüde hediyeler almamız...Bizden derlemesi, sizden karar vermesi;)
Son yıllarda, Türkiye'de de, başlıca şarap üreticisi olan Akdeniz ülkelerinde olduğu gibi hatrı sayılır bir şarap kültürü oluşmaya başladı. Her şeyden önce, süpermarketlerin şarap reyonlarındaki seçeneklerimiz arttı. Sonra şarap kursları, özel bağ bozumu gezileri düzenlenmeye başlandı. Şarabın sadece bir alkollü içki değil, aynı zamanda bir kültür olduğunun anlaşılması ve Türkiye'nin bu endüstride kendini geliştirmesi durumunda, sektörde iyi bir paya sahip olacağının bilinmesi önemli gelişmeler elbette. Siz de şarap sever yakınlarınız için güzel alternatifler bulabilme olanağına sahipsiniz:
Claduio Colucci
Carafe Un Verre- Üfleme yöntemiyle üretilmiş bu şarap şişesinde, şişedeki şarap bitse bile, bardaktaki dolu olarak kalabiliyor. Çok şık ve yaratıcı değil mi?



Silo Design Double Walled Glasses - Üfleme yöntemiyle, borosilikat camdan üretilmiş bu ürün, sıcağa dayanıklı olması ile de dikkat çekiyor.


NapaStyle
Knight's Decanters-Vaktinde şövalyeler, at binerken tek bir damlasını ziyan etmeden şarap içmek için kuttrolfen adlı bir karafı kullanırlarmış. Çek cam tasarımcısı Josef Flek, bu müthiş tasarımı modern bir bakış açısıyla yorumlamış. Sonuç çok başarılı...

No comments: