Monday, August 17, 2009

Biraz da sinemadan bahsedelim nedersiniz?



Sizlerle devamlı modaya dair haberler, bilgiler paylaştık bugüne kadar. Bundan sonra izlediğim filmleri sizlerle paylaşmanın güzel olacağını düşündüm. Film kurdu olarak bugüne kadar sayısız film izledim ama bunlara dair bana onları anımsatcak hiç bir not tutmadım. Aslında ne kadar da salaklık etmişim. En azından burda sizlerle paylaşarak hafızalarda kalıcı olmasını sağlayabilirim.

Geçenlerde kütüphaneden "Once" adında bir film aldım. Daha önce hiç duymamıştım. 2007 yılı yapımı (İrlanda) müzikal bir film. John Carney kaleme alıp aynı zamanda yönetmenliğini de üstlenmiş. Glen Hansard filmin başrol oyuncusu, kendisi The Frames adlı İrlandalı ünlü rock grubunun solisti. Çok güzel sesi var. Filmin diğer baş kahramanı ise Markéta Irglová , o da gerçek hayatta müzisyen. Hansard ve Irglová film öncesi filmde yer alan tüm müzikleri hazırlayıp, seslendirdiler. Filmin çekimi için sadece ve sadece €130,000 harcanmış. Independent Spirit Award ödüllerinde en iyi yabancı film dalında ödül almış. Ayrıca "Falling Slowly" adlı parçaları 2008 yılında Academy Award for Best Original Song ödülünü ve soundtrack olarak Grammy' de aday gösterilmiş.
Film çok çok güzel diyemiycem, genellikle sıkılabilme potansiyeli yüksek bir film. Ama beni aldı götürdü. Müzikal oluşu zaten başta beni çeken faktörlerden biriydi. Müziklerin hepsi ama hepsi muhteşem. Film hakkında bir şey anlatmayacağım. Sadece izlemenizi istiyorum. Sıkılsanız bile en azından müzik ziyafeti çekersiniz. Özellikle de "If you want me" şarkısı benim favorim. Bugünlerde evde devamlı bu parçayı dinliyorum.

İyi seyirler!

2 comments:

Unknown said...

Muhteşem parçalar..Sırf onlar için bile izlenir

.B. said...

evet hepsi birbirinden güzel...kızın sesi özellikle çok tatlı.