Wednesday, November 4, 2009

Emirates Melbourne Cup Day 2009'dan Görüntüler

Emirates Melbourne Cup Day diye bir şey daha önce hiç duymuş muydunuz? Açıkçası ben bu sene tesadüfen duyum ve sizlerle paylaşmak istedim. Eminim, şapka sevenlerin özellikle ilgisini çekecektir. Tabii biraz kokoş şapkalar ama oldukça ilham verici olduklarını kabul edip, yiğidin hakkını yiğide vermek gerek. Meraklısı detaylı bir araştırmaya girebilir, ancak özetle bu bir at yarışı festivali kıvamında düzenlenen ve bir çok ünlü ismi biraraya getiren bir etkinlik. Belli ki kadınlar için at yarışından çok, en şık şapkaya sahip olma yarışı. Gerçi erkekler de şıklıkta birbiriyle yarışıyor gibiler ama bu konuda beyler biz hanımların ellerine tabii ki su dökemezler :)
Şapkaların dışında dikkate değer bir diğer unsur da elbiseler. Çoğunda bir üç boyutlu hava yaratma çabası olduğu kesin. En azından omuz ve kol gibi detaylarla, giyside bir hacim ve üç boyut kazanmaya çalışılmış. Kimindeki katlamalar origami ustalarını kıskandıracak düzeyde, kimindeyse giysinin bütünüyle uyum göstermeyen bir eksiklik duygusu hakim.



2 comments:

Bettra said...

Sanırsam ben 3. şapkaya bayıldım :) Tim Burton filmine kostüm olur bu :)

arzu said...

ya sanırsam bende bu aralar sapkalara bayılır oldum:) hatta geçen hafta dayanamayıp bilstore'dan aldiiim... coook mutluyum..