Tuesday, April 27, 2010

My Sassy Girl-Korean Drama(2001)


Geçen gün fark ettim ki bugüne kadar ne kadar çok kore dizisi ve filmi izlemişim. Ve kendi kendime sordum , neden izlediklerini arkadaşlarla paylaşmıyorsun? Belki senin gibi Kore dizisi ve filmi manyağı olanlar vardır ve bu platformda onlarla tanışma şansını yakalarsın dedim...ve hemen yazmaya koyuldum. Öyle belli bir sıra ile gitmeyeceğim...izlediklerimden aklıma gelenleri sizlerle zaman zaman paylaşacağım.
İlk olarak My Sassy Girl filminden bahsetmek istiyorum. 2001 Güney Kore yapımı bir romantik komedidir. Hikayesi Kim Ho-sik tarafından yazılan aşk mektupları üzerine kurulu filmin yönetmeni ve senaristi Kwak Jae-yong'dur. Film sadece Güney Kore'de değil bölgenin Japonya, Çin, Tayvan, Filipin, Hong Kong, Singapur gibi ülkelerinde de büyük bir başarı kazanmış ve bir ABD film şirketi filmin yeniden çekim haklarını satın almıştır. Ve 2008 yılında Amerikan versiyonu çekilmiştir. Ama ben şiddetle Kore versiyonunu izlemenizi tavsiye ediyorum.

Filmde iyi kalpli ve kimi zaman da naif kolej öğrencisi Kyun-woo'nun güzel ama bir o kadar da çılgın olan kız arkadaşı Jun Ji-hyun ile yaşadığı komik ve kimi zaman zaman duygusal ilişkisi konu edilmektedir.

Ayrıca film 2001 yılında Güney Kore'de Friend'den sonra en çok izlenen ikinci film olmuştur.

American Film Organizasyonundaki bazı film eleştirmenlerine göre bu film en iyi şekilde aşağıdaki P.R.Samson'a ait şiir ile anlatılmaktadır.

I'm waiting for the sky
to be blue again
I'm waiting for the smile
to come back again

Sometimes things are not
the way you planned
Sometimes they go wrong,
sometimes you can't stand...

The voice of the wind
tells me it is within
The roar of the air
gives me strength in despair

Oh, the sound of the trees
can make you fly off your feet
But the sound of silence
can make you see...

An angel of hope, can you see again?
The journey of life, can you live again?
A city of glory, can you feel again?
It's the spirit of love, can you love again?








Daha hiç Kore filmi izlemediyseniz eğer bu sizin için iyi bir başlangıç olacaktır. Puanlamaya gelirsek eğer 10 üzerinden 9 verdim gitti....

wikipedia

2 comments:

Şirret Şerbet said...

Oh sonunda K ve J -Drama dediğimde ne dediğimi anlayacak, Kore dizilerinin soundtracklarını dinlediğimi görünce bana tuhaf tuhaf bakmayacak birini buldum:)

Sen kesinlikle Goong, MİSA, You're beautiful'u izlemişsindir. Ben de ilk fırsatta bloğumda bu dizilerden bahsetnek istiyordum.

Süpersin:)

Anonymous said...

Ben almanyadan sevgi, gercekten cok guzel bir blog, eger twitter veya facebook sayfasi varsa hemen
ekliycegim.