Wednesday, July 7, 2010

Ten Rengi Giymek Cesaret Ister (mi?)

2010 Yazi icin hazirlanmis koleksiyonlarda hakim renk ten rengi. Kolay bir renk gibi gorunmese de aslinda panige gerek yok. Ten rengi tonlari her tip vucut sekli ve cilt rengiyle uyum saglamak gibi bir avantaja sahipler. Gorunusunuzu tazeleyip canlandirmak icinse sadece birkac hileye ihtiyaciniz var, hepsi bu ;)
Behnaz Sarapfour, Donna Karan ve Valentino gibi tasarimcilarin tasarladiklari elbiseler nefes kestirecek kadar goz alici. Olay ten renginize uygun dogru tonu secmekle basliyor. Canli ten rengine sahip kisiler bej ve diger ten rengi tonlarini altin alt tonlarla kombin etmeli. Soluk renkliler ise altin yerine gumusumsu tonlari tercih etmeli. Eger porselen gibi beyaz bir cildiniz varsa, ulkemizde bulmasi nadir ama yok degil, o zaman pembeye dogru gidin.
Uzerinize yapisan modellerden cok ucusan elbiseleri, etekleri ve hatta bluzleri tercih edin. Asiri dar giysiler bu tonlarda hem ucuz gorunurler hem de altlarina giyinilecek ic camasirlarinin secimlerini de bir kat daha fazla etkilerler. Hem gunluk giysiler hem de abiyede, kat kat modeller, kabarikliklar, asimetrik tarzlar havanizi artirirlar.
Ten renkleri genelde soluk olduklari icin tercih edilmezler, cunku giyinenin de yorgun ve bitkin goruldugu soylenir. Sakin olun. Her giyim krizine modacilarin zekice cozumleri oldugunu nasil unuttunuz? Bu tonlari siyahla kombin etmenizi oneriyorlar. Bence kahve daha hos bir etki yaratabilir. Laci tonlarinin da etkileyici olacagini soyleyenler var. Mesela ten rengi bluz veya eteginizi bu tip koyu tonlarla kombinleyebilirsiniz. Ancak eger bir kirmizi hali etkinligine davetliyseniz, icinde hem siyah hem ten rengi olan butun bir elbiseyi tercih edin derim.
Aksesuarlari unutmuyoruz tabii ki. Ayakkabida, cantada, kolyede sinir yok. Ister klasik, ister modern takilar tercih edebilirsiniz, inci kupeler kullanabilirsiniz, mumkunse siyah topuklu ayakkabilar giyinebilirsiniz. Yeter ki tum sadeliginize ragmen icinizdeki guzelligi ve enerjiyi disa vurabilin ;)









1 comment:

Unknown said...

bende ten rengimii???? ölü gibi dururum heralde içinde diyodum ama haklısın Olecim ,birlikte kullandığın aksesuarla bambaşka bi havaya giriyor ten rengi kıyafet,en başta cesaret edemezken ne zaman fırsat bulurumda giyerim diye bakıyorum artık bu renkte kıyafetlerimi.Hatta en son kuzenimin düğünün de giydim.tabi geline rakip olduğum için biraz tepki aldım :))) ama olsun istedim giydim yahu