Friday, September 3, 2010

Hayalinizdeki ev hangisi?

Aylar önce yaptığım bu resmi görünce yayınlayacağım posta uygun olduğunu düşünerek koymaya karar verdim. Hep hayalimde minimal evler canlandırdım. Önünde ağacı olan, çiçekleri,temiz havası ile huzur veren evler.
Bu sene mimarlık okumaya başlıyorum, tek düşüncem eğitimimi tamamladıktan sonra kendi ofisimi açar açmaz ilk kendi evimi yapmak. Aynen hayallerimde canlandırdığım gibi bir ev olacak. Aşağıda koymuş olduğum evlerin karışımı bir ev olmalı benim evim. Ahşabı her an hissetmeli,içim sıcacık olmalı...pencereler yerden tavana kadar olmalı her yer ışık almalı...beyaz evet beyaz olmalı ve ahşap...minimal olmalı,içinde çok az eşya olmalı. Ev ile bütünleşmeli,onu her an hissedebilmeliyim. Bu yüzdendir ki uzakdoğu mimarisi minimal çizgisi ile çok ilgimi çekiyor. Bu kadar gevezelik yeter diyorum ve size soruyorum: Sizin hayalinizdeki ev nasıl?










1- comfortablecabin 2-as dreams 3- ... 4- design enterprise

5 comments:

mgntwmn said...

çok klasik ama havuzlu olan, havuzlu olan.
ben evi değiştirmeyi düşünüyorum yetiş de yardım et dekorasyona.

bir de hanginizin postu anlamak güç. yani benim için güç değil de, bilmeyen için zor olabilir.

.B. said...

hehhe tamam havuzlu bir ev yaparız ilerde sana,dekorasyona da seve seve yardım ederim en sevdiğim konular. Olsun önemli değil nalaşılmasın biz bir ekibiz hihih ha O. ha B. farketmez.Öpüldün:)

Bettra said...

Ev benim için hep en özel yer oldu.. Evet herkesin evi değerlidir, özeldir, tektir şudur budur ama kişisel sözlüğümde "ev" kelimesinin karşılığı her zaman tek oldu: "Huzur"
Küçük olmamalı ya da çok büyük. Sıcak olmalı, ev gibi yani. Koca penceleri olsun. Böylece güneş evimin her köşesini doldurur, aydınlık olur. Yağmur yağdığında perdelerimi açıp ıslanmadan yağmurun altınca gibi hissedebilirim :) Yemyeşil bir arazinin ortasında olsun, bir yanı orman.. Camlarımı açtığımda içeri serin taptaze bir hava dolsun.. Renkler açık olmalı, pastel... Belki beyaz.. Sade olmalı. Ve düzenli. Baktığımda nefes aldığımı hissetmeliyim. Beni daraltacak, dinginliğimi bozacak karışıklık dekor, olmamalı. Fazladan gereksiz eşyalar, fonksiyonel olmayan hiçbir şey olmamalı. Az sayıdaki birkaç dekoratif eşyanın her birine baktığımda kendimi iyi hissetmeli, mutlu olmalıyım :)
Ay çok mu uzun oldu :)
Mua mimar hanım :)

Olé said...

biz de seninle ayni zevke sahib olmaliyiz ki, evini cok begendik:) ozellikle de o yelkovana asilan adami:)

.B. said...

Evet o yelkovana asılan adama ben de bittim Bettracım...evin tam da senin tasvir ettiğin gibi,zevkli,sade ve huzur dolu:)