Thursday, February 10, 2011

İnga İnga...ne demek istiyor acep?


























Ah annecik biliyorum yeni doğum yaptın, 9 ay o zorlu yolculuktan sonra nihayet yavrucuğuna kavustun ama daha o zorlu yol bitmedi ki! Asıl simdi başlıyor asıl zorluklar...bu yeni üye sizin dilinizi bilmiyor ilk öncelikle onu anlayabilmek için onun dilini çözmen gerekecek...Biliyoruz yoruldun biraz kendine zaman ayırmak istiyorsun hatta bu zorlu süreçte psikolojik olarak zaman zaman bu durumu kaldıramadığın anlar da olmuştur ama bu küçük misafirin suçu ne...Onun dili biraz karmaşık hatta dilinde genelde hep aynı kelimeler var amaaaa işin zor yanı bu bir tane kelime ya da ağlama sana birden çok şeyi ifade edebiliyor işte burda zorluk başlıyor. Sen gayret edip her yolu deneyip onun ihtiyacını bulman lazım annecik. Annelik öyle doğurdum bitti demek ile olmuyor. Buna gerçekten hazır olduğunu hissettiğin anda bu yola baş koymalısın ...çünkü bu yol hem uzun bazen de yıpratıcı olabiliyor. Ben 28 yaşındayım ama hala daha anneciğim benim için çırpınıyor ki evliyim de , acaba iyi midir, bir sıkıntısı var mıdır diye düşünüyor...ama ne anneler gördüm...ne annler...sırf moda diye evet yanlış duymuyorsunuz bebek sahibi olmak bu son senelerde revaçta onlarda bu kulvara katılıyor sonra ne mi oluyor? Çoğunluk altından kalkamıyor...küçüçük bebek daha bir kaç aylıkken bakıcının eline bırakılıyor , yavrucak anne kokusu,sevgisi ve sefkatini tatamıyor bile...anne ise hemen aldığı kiloları nasıl verebilirim diye düşünüyor gayet normal...ben çalışan kadının sırf cocuk sahibi oldu diye sonradan işini bırakması taraftarı değilim ama en azından bir yıl ya da iki yıl birebir bebek ile ilgilenmesi taraftarıyım. Benim annem çok büyük fedakarlık yaparak hatta kendinden vazgeçerek hiç çalışmaya devam etmemeiş biz doğduktan sonra bu çok büyük bir fedakarlık ama bence anne belli bir süre sonra kendi hayatına devam edebilmeli.

Trendeyken yukardaki çizimleri yaptım...bir kaç gün öncesinde tanık olduğum bir durum. Bebek deli gibi ağlıyor sonra bir ara durup etrafa bakıyor onu dinleyen var mı diye...bu arada anne ayna karşısında süsleniyor tabii ki en doğal hakkı ama tek düşüncesi ne giyiyim ne sürüyim çünkü biraz sonra arkadaşları ile buluşacak. Bebek ise bakıyor kimse gelmiyor derdine çare bulmaya bir daha avazı çıktığı kadar bağırıyor. Ama anne de tık yok...bebeğin yanından geçtiğin zaman aslında ne derdi var çok rahat herkes anlayabilir...koku heryeri salmış...o da zaten ağlayıp ağlayıp durduğu zaman aptalmısın be kadın anla artık der gibi bakıyor...benim içim cız etti...meğer kadın arkadaşları ile buluşmaya giderken bakıcı gelecek o yüzden annecik neden elini kirletsin ki, neden zahmete girip bebeğin bokunu temizlesin nasıl olsa bakıcı yapar....tarafsız anlatıyorum bunları,sakın yanlış anlamayın anne'ye nasıl kızabilirim ki!!!

Tüm Annlere ve anne adaylarına kocaman sevgilerimizi yolluyoruz....

Not: Anne olmak isteyen arkadaşlar tamam çok güzel etrafta bir sürü genç anne görüyoruz ama bu gösterildiği gibi çok kolay bir yol değil karar verirken bir kaç kez düşünmenizi tavsiye ediyorum ki o yavrucak sonra rezillik çekmesin.

Illustrasyon: BuBu

4 comments:

Unknown said...

her güzel şey gibi...hiçbirşey dışarıdan göründüğü gibi değildir :)

Olé said...

tren deneyimlerinin devamini bekliyoruz :)

.B. said...

3 kere daha tren deneyimim olacak sonra sezonu kapatıyorum Mart ayının ortasında da Tr'deyim:=)

Olé said...

oh beeeee....muthis zamanlama tr cikartmasi yapacagiz beraber :)