Wednesday, August 15, 2012

Zamanda yolculuğa hazır mısınız?


Bugün kendimi "All my Life" şarkısını mırıldanırken ardından da Karla Bonoff'u çizittirirken masa başında buldum. Ama bir anda elim titredi şarkının sözlerini yazarken ve o aklıma geldi, taaaa küçüklüğüme döndüm ve Parliament Pazar gecesi Sinemasını hatırladım evet doğru ya bu şarkı o şarkıydı:=) İnanın bir anda gözlerim doldu, zaman durdu sanki tek tek o günler gözümün önünden geçti izlediğim filmler, her pazar gününü kardeşim ile sabırsızlıkla bekleyişlerimiz... Yanlış hatırlamıyorsam ilk yayınlanan Batman olması lazım, ama ben de etkisi en derin olan filmlerden biri Crow filmidir ilk kez televizyonda Parliament Pazar Gecesi Sineması ile izlemiştim, ondan sonra iki kere daha izledim:=)

Bilmiyorum ama bugün garip duygular ile doluyum, Parliament Pazar Gecesi sineması bana hoş anılar hatırlattı...ne güzelmiş bizim çocukluğumuz,gençliğimiz...kocaman bir ahhh çekerek aşağıdaki videoyu tekrar tekrar izledim.

İyi Seyirler,


Parliament Pazar Gecesi Sineması von TopCambazi

İllüstrasyon: BuBu 

5 comments:

Bettra said...

Evet ya degil mi Parlement in I harika sarkisi... Ben de izlerdim, o zmanlar cok secenegimiz yoktu zaten.. Hatta oncesinde Trt min pazar sabah sinemasi vardi. Ne beklerdik AMA! Genelde western olurdu :)

.B. said...

Evet o zamanlar pek kanal yoktu ama televizyon izleme zevki vardı en azından şimdi televizyon kara kutu olarak evde duruyor hiç bakmıyorum,:(
Evet doğru bir de o vardı pazar sabah sineması ve dediğin gibi genelde western olurdu...offf ya keşke şöyle geriye dönebilsem ve zamanı durdursam bak yine dellendim:)
BuBu

Unknown said...

Gerzek TRT arsivlerini acsa bayram edicez! Kardesimle durup durup eskileri yad ediyoruz, filimleri hatirlamaya calisiyoruz, oradan buradan bulmaya calisiyoruz!!!! Cefa cekiyoruz resmen!

Dertlendim yahu!

Pazar gunu, Orhan Boran'li dakikalar diye bir program vardi ona yetistiniz mi siz? O programin sonunda bir cizgi film serisi verirlerdi, eski efsaneleri canlandirdiklari (Japon olduklarindan eminim), isimler Puru Puru, Kiri Kiri gibi komik olur fakat gercek efsanelerden yola cikarak yazilmis olduklari icin acaip guzel olurlardi, hic unutmadim, unutamadim....

MARTI said...

Ne severdim bu jeneriği, müziği..

Blogger Bolat said...

Az olan mı kıymetli oluyor yoksa geçmiş midir anlamadım ama özledik o günleri :)