Thursday, November 1, 2012

Cadilar Bayrami Anisi

Ole'
Buradaki ilk Cadilar Bayrami deneyimimi de dun itibari ile tamamlamis bulunmaktayim. Kulturunu bana ogretip sevdirmek icin elinden geleni yapan sevgili esimin cabalari sonucunda, gayet sacma buldugum bu bayrama bir sempati bile duymaya basladim. Hatta Turkiye'deki dostlarima kart bile gonderdim! Her ne kadar resmi Cadilar Bayrami gecesi 31 Ekim olsa da, kutlamalar, bu tarihe kadar 40 gun 40 gece suruyor. Tabii ki bunlarin icinde en onemlisi balkabagi oyma, sonra oyulan kabagin icinden kekler, borekler yapma aktivitesi. Hatta mumkunse kabak aromali biralar icme! Kostum olayinda zaten kendilerini asmislar. Oyle ki bir an Guns'n Roses'dan Slash bizim buralara gelmis, aramiza katilmis sandim. :) Sonra yilda iki aylik calismalari sonucu toplamda 4 milyon dolarlik ciro yapan korku evleri var. Haunted House dedikleri bu eski depodan bozma mekanlarda, ozel efektler, kostumlu ve makyajli aktorlerle, bir tema cevresinde kendilerini sizi korkutmaya adamis insanlar var ki, o ayri bir konu. Ilk denememde daha ilk odayi goremeden cikip, sonraki uc yil boyunca esimin benimle kafa bulmasini cektikten sonra, sonunda bu sene sevimli Amerika'li arkadasim sayesinde yeniden cesaret edebildim. Hatta onun kendisini cengaver gibi on saflara atmasi sayesinde, bu sefer 4 katli deponun en ust katina kadar ulasip, oradan kaydirakla kendimi cikisa kadar ulastirabildim! :) Bu sene Guinness rekorlar kitabina, dunyada tutulan en buyuk piton yilanlari ile girmis olan bu korku evlerini ayrica bir islemek lazim. Yukaridaki kabaklar mi? Hello Kitty arkadasinizin ilk denemesi! Digeri de esimin eseri. :) Gunlerimiz hep bayram tadinda gecse keske...

6 comments:

Unknown said...

Sana kocaman bir alkis diyelim bari :-)

Biz de dukkandaki cocuklarin hatirina giyindik, sanat okuluna giden kizimizin yaptigi yuz makyajini gorunce bilmem nerenle guleceksin!!!! Yakinda koyacagim resimleri :-)

Olé said...

Kostumun neydi??? Kina resimlerini yeni gordum!!! Her sey cok guzel olmus, becerikli arkadasim, eline saglik! :)

Blogger Bolat said...

Cadılar bayramın mübarek olsun Ole :))

Olé said...

hahaha:) Senden de boyle bir kutlama beklerdim. Eksik olma Bolat Kardes, bilmukabele:)

Unknown said...

Kostum yok yavrus, uniforma t'shirt'unu orumcek agi gibi kestik, suratima kedi yapti kizimiz ama diyorum ya, gorunce cok guleceksin!!!

Eglendi cocuklar biz de maskara olduk onlar eglensin diye iste :-)

Olé said...

Hani nerde fotograf, hala yok? :)