Monday, March 8, 2010

H&M de "Denim" Diyor

H&M dergisinin Bahar 2010 sayisi da bizimle hemfikir; belli ki denim bu yaz gercekten vazgecilmezimiz olacak (zaten ne zaman zatialilerinden vazgecebildik ki?). Fotograflarin hepsinde, model Erin Wasson cok zarif gorunuyor. Oysa olayin ozune bakarsaniz, giydigi siradan bir beyaz bluz uzerine farkli farkli denim stilleri: sortlar, boyfriend fit pantolonlar, dar modeller, koyu renkler, asit yikamalar, yuksek beller, dusuk beller....









9 comments:

Katrina said...

simple and gorgeous!
+

Olé said...

That's exactly what I thought Katrina!

mgntwmn said...

keyfinizi kaçırmak istemem. ama paylaşmadan duramadım. geçen gün eskitilmiş kot işinde çalışan işçilerin tutulduğu hastalığı öğrendim ve artık eskitilmiş kot almamaya karar verdim. kumlama işinden ötürü 3 ay içinde ölümcül bir hastalığa yakalanıyorlar. ciğerlerine kum saplanıyor ve kısa bir zaman içinde ölüyorlar. 1 ay öncesine kadar tr de sskda bile tedavi edilemiyorlarmış. kaldı ki pek çoğu sigortasız çalışıyor. tr ve 3. dünya ülkelerinde yapılıyor bu işlem sadece. ben kararımı aldım. hatta bloga yazacağım.belki bunu okuyup karar alacak başka kişiler de olur.

Olé said...

Bu onemli bilgilendirme icin tesekkurler sevgili mgntwmn.
Sirf bir sey moda diye insan sagligina zarar veren uygulamalara goz yummak zaten basli basina vurdumduymazlik. Ne yazik ki kendisini "gelismis" olarak tanimlayan Bati'daki bir cok denim kullanicisinin bu uretim yontemlerinden haberleri bile yok. Ustelik kumlama teknigi uygulanmadan da cok guzel sonuclar elde etmek mumkun. Ben zaten koyu yikama pantolonlarin (sadece yumusaticili suda yikanan modeller) daha guzel oldugunu dusunuyorum.
Bolgesel eskitilmis efektse bildigimiz zimpara isleminin modelin belirli bolgelerine (diz ustundeki yirtiklar, eskitilmis cep kenarlari, kemer ya da paca agizlari gibi) uygulanmasi ardindan yikanmasi ile elde ediliyor. Bu islemde kumlama yapilmasina gerek duyulmuyor, ama genel olarak pantolonun rengi acilmissa ve renkte duzgun ve dogal bir dagilim varsa ( yani bleach yikama denilen camasir suyu ile agartmadaki gibi dogal olmayan bir sonuc yoksa) o zaman kum yikama olabilir. Iste buna dikkat etmek gerek. Konuyu actiginiz icin yeniden tesekkurler.

mgntwmn said...

rica ederim. dediğim gibi keyif kaçırmak değil amacım. sadece paylaşmak istedim bu vesileyle diyelim. ve bloguma da yazdım aklıma gelmişken detayları. sizden rica etsem nasıl ayıracağımızı bir post olarak görsellerle anlatabilir misiniz blogunuzda? ben de kendi blogumdan duyurmak isterim sonra izin verirseniz.
tşk,

perrin said...

çok güzelmiş canım.. üzerinde ki bluza bayııldım.. ben de bu aralar kendime bi tarz oturtmaya çalışıyorum.. mavi'nin bi yarışmasına katılıcam. bakalım neler olucak. isterseniz siz de buradan bakabilirsiniz; http://www.mavipeople.com/

Olé said...

Perrin bu link cok guzelmis, tesekkurler :)

Olé said...

Mgntwmn, istediginiz yaziyi en kisa zamanda yazmaya calisacagim ama gerekli gorselleri toparlamam gerekecek. Maalesef genelde bir urunde genellikle kum yikama dahil birden cok teknigi uygulayabiliyorlar; cunku her birinin efekti farkli. Bu nedenle sunu alin, bunu almayin diye secmek cok zor. Ama gene de elimden geldigince net ornekler bulmaya calisacagim.

Olé said...
This comment has been removed by the author.